عدم درمان افسردگی درافراد دیابتی منجر به رتینوپاتی می شود

ابتلا به رتینوپاتی در بیماران دیابتی مبتلا به افسردگی (درمان نشده) بیش از سایر بیماران دیابتی است.

رتینوپاتی دیابتی زمانی اتفاق می افتد که دیابت به خوبی کنترل نشود. این بیماری سبب نابینایی افراد 25 تا 74 ساله می گردد .

نتایج این تحقیق که به مدت 5 سال به طول انجامد در مجله ی the journal General Hospital  Bychiatry. به چاپ رسید.

دکتر katon می گوید: تحقیقات ما به منظور کنترل چاقی، سیگار، زندگی بی تحرک ومقدار HbA1c طراحی شده بود، اما متوجه شدیم که افسردگی با افزایش خطر ابتلا به رتینوپاتی مرتبط است.

هموگلوبین A1c یک آزمایش قند خون است که مقدار میانگین قند خون فرد را طی چند ماه به پزشک نشان می دهد.

دکتر katon از دانشگاه پزشکی واشنگتن در سیاتل و همکارانش به بررسی 2359 بیمار دیابتی که در تحقیقات اپیدمیولوژیک به منظور ارزیابی مقدار افسردگی ثبت نام کرده بودند ، پرداختند. بیماران با پاسخ به سوالاتی(PHQ9) دراین تحقیقات شرکت کردند.  بعد از 5 سال 9/22 درصد از این بیماران که به افسردگی شدید مبتلا بودند به رتینوپاتی دیابتی مبتلا شدند، در حالی که 7/19 درصد از بیماران غیر افسرده به رتینوپاتی مبتلا شده بودند.تنها با افزایش 5 نمره در پاسخ به سوالات افسردگی (PHQ-9) خطر ابتلا به رتینوپاتی تا 15 درصد افزایش می یابد.

دکتر katon می گوید:یافته ها نشان می دهد که تغییرات روانی همراه با افسردگی سبب افزایش مقدار کورتیزول و فعال شدن فاکتور های منعقد کننده ی خونی شده و سبب افزایش خطر ابتلا به رتینوپاتی می گردد.

جای هیچ شکی نیست که تعداد افراد دیابتی مبتلا به افسردگی بسیار زیاد است و افسردگی عامل خطری برای وخیم شدن بیماری دیابت می باشد.

دکتر Brown مدیر بخش غدد و متابولیسم دانشگاه جان هاپکینز می گوید: چند توضیح در مورد ارتباط این یافته ها با برخی از تغییرات بیولوژیک و تا حدی با برخی مشکلات در رفتارهای اجتماعی نظیر فقدان فعالیت فیزیکی وکاهش مراقبت های بهداشتی مفید وجود دارد.

سوال بزرگ این است که آیا با شناسایی و درمان افراد دیابتی افسرده می توان تغییرات کلینیکی در عوارض بیماری دیابت مشاهده نمود؟ اما در حال حاضر هیچ پیشنهاد بین المللی برای غربالگری افسردگی درمیان بیماران دیابتی وجود ندارد.

منبع: Health Behavior News service